Pályázatok

Vállalatunk a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül (SZÉCHÉNYI 2020) az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával „Prototípus, termék-, technológia és szolgáltatásfejlesztés” tárgyú pályázaton támogatást nyert.

  • a kedvezményezett neve: Bofood Tech Kft.
  • a projekt címe: Automata berendezés két vagy több összetevőjű hő hatására keményedő adalékanyag mentes élelmiszerek gyártására
  • a szerződött támogatás összege: 49 520 422 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 59,89%
  • a projekt tartalmának bemutatása:

A BOFOOD TECH Fejlesztő és Kivitelező Kft. 2016-ban sikeresen nyújtotta be a GINOP-2.1.7-15-2016-01569 azonosító számú „Automata berendezés két vagy több összetevőjű hő hatására keményedő adalékanyag mentes élelmiszerek gyártására” című pályázatát.

A projekt keretében a már meglévő félautomata berendezés fejlesztése valósult meg, a szerkezeti kialakítás fejlesztésével és az egységek műveleti lépések automatizálásával.  A projekt összköltsége 82 680 967 Ft, melyhez a Széchényi 2020 pályázati program keretében a projekt 49 520 422 Ft támogatásban részesült.

A projekt célja olyan prototípus berendezés létrehozása, amely a jelenlegi berendezéshez képest a megnövelt gyártási kapacitást, kedvezőbb gyártási költségeket, egyszerűbb termékdiverzifikációt és változatosabb csomagolási és kiszerelési lehetőségeket biztosít.

A prototípus berendezés fő fejlesztési irányai az terméktovábbítási-, a töltési- és a mosási eljárások irányában valósultak meg. A fejlesztéseknek köszönhetően olyan friss feldolgozott élelmiszer termék előállítása valósul meg, melyhez adalékanyag hozzáadása nem szükséges.

A projekt eredményeként létrejött automata töltő-főző berendezés prototípusa olyan piacképes termék, melyre a hazai és nemzetközi piacon is komoly érdeklődés mutatkozik, számításaink szerint az eladható gépek száma a következő 3-5 évben 4-5 automata töltő-főző berendezés

  • a projekt befejezési dátuma: 2019.01.31.
  • projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01569